Nyt fra...

Nyt fra pædagogisk leder

Første måned i dette skoleår er gået - vi er i gang. Mange ting ser vi tilbage på med stor taknemmelighed.

Særlige ture
0. og 1. klasse har været på Hygum hjemstavnsgård for at se, hvordan landbruget fungerede i gamle dage.
3. og 4. klasse har været i en Majslabyrint.
Vi er glade for muligheden for at tage på endagsture. Det giver et godt afbræk i hverdagen og muligheden for at vise børnene noget fra den virkelige verdenJ, der på en særlig måde kan skabe sammenhæng mellem undervisning og praksis.
7. og 9. klasse har været på lejrskole i henholdsvis København og Tyrkiet. På disse ture oplever vi meget forskelligt, der kan udvikle vores viden på forskellige områder. Samtidig kommer voksne og børn tæt på hinanden og et klassefællesskab kan udvikle sig på disse ture. Eleverne lærer også meget om at være udholdende, tage hensyn, hjælpe mm., da det jo er helt nødvendig, når man er i en gruppe flere dage.
8. klasserne er netop hjemvendt fra en to dags cykeltur til Gammelbro Camping. De cyklede fra Agerskov via Vojens til Haderslev og endte på Gammelbro Camping først på eftermiddagen. Her hyggede de sig på campingpladsen, nød faciliteterne og hinandens selskab. Det er også en skøn fællesskabstur, hvor nogle elevers grænser flyttes.

Hverdagen på AKF
Den daglige undervisning er i gang - og jeg hører mange forskellige historier her fra. Nogle gode og andre mere udfordrende. Vi arbejder i nogle klasser med at få undervisnings-ro, så der bliver nemmere at lære. I andre klasser ser vi på strukturen, så der bliver mulighed for i højere grad at differentiere undervisningen, så alle elever bliver udfordret netop der, hvor de er.

Sponsorløb og indvielse af vores nye skolegård
Fredag den 13. september var en særlig dag på AKF. Vores nye flotte skolegård blev indviet og årets sponsorløb blev afviklet.
Vi fik indviet skolegården - mange mennesker var kommet for at overvære begivenheden og for at smage Agerskov Kros sponsorerede frikadeller og kartoffelsalat. Skolens formand holdt en tale, hvorefter 4 elever skød skolegården i gang og efterfølgende blev der afviklet en fodboldturnering. Vi vil gerne sige tak til Agerskov Ungdomsskole, Agerskov Ungdomsforening, Løgumkloster Efterskole og elever og lærere fra AKF, fordi de ville stille op i den turnering. Løgumkloster Efterskole løb med sejren - tillykke med det. De kan de følgende dage nyde en købmandskurv sponsoreret af Spar.
Cykelsponsorløbet indbragte godt 60.000 kr. - tak til alle jer, der sponsorerede.
Vi er stolte af vores skolegård og vi ønsker at dele den med Agerskov by. Formanden udtrykte det således i sin tale: ”Brug vores skolegård og pas på den - den har været dyr.J”

Bestyrelsen på AKF
Bestyrelsen har igen konstitueret sig, da John Thomsen er stoppet.
Jesper Lange (far til Daniel i 7.a, Maia 4. kl. og Dicte og Mathias 0. kl.) er blevet formand for bestyrelsen.
Ole Schmidt (far til Veronika 9.b og William 0. kl) fortsætter som næstformand
Hanne Beck-Hansen (mor til Mathilde i 9.a og Philip i 5. kl.) er trådt ind i bestyrelsen i stedet for John og er blevet sekretær.
Desuden sidder Tage Jakobsen (far til Kasper 8.b og Caja 6. kl.) og Ulrik Boll (far til Lucas 8.a, Anna 6. kl) i bestyrelsen.

Linda Jørgensen
Pædagogisk leder AKF