• Agerskov Kristne Friskole
  • Præstegårdsvej 1, 6534 Agerskov
  • 74833532
  • akf@agerskovkristnefriskole.dk
image

Nyt fra...

Skolelederen har ordet - i marts

”Hvad var det dog der skete…. Den første dag i marts”. Denne lille sætning er hentet fra Kaj Munks elskede sang ”Den blå anemone”, og det passer så utrolig godt på den 1. marts 2018: skoledagen aflyst pga. sne! Netop som vi ifølge kalenderen kan registrere, at vi er nået til den første dag i den første forårsmåned, volder sne, vind og kulde problemer. Ja, hvad var det dog der skete? Der er nok en flok elever, som ikke var så kede af det…
 
Februar måned
Årets korteste måned er forbi, og vi kan se tilbage på en dejlig måned med masser af læring, kammeratskab, sjov og hygge.
Flere vil sikkert tænke tilbage på den sidste dag inden vinterferien, hvor vi havde arrangeret fælles Fastelavn for alle. Det var festligt! Her var der udklædninger af alle slags, og kreativiteten var stor. Vi fik også kåret kattedronninger og konger, AKF mestre i lakridssnørebåndsspisning, samt hvem der havde de bedste og sjoveste udklædninger. Og selvfølgelig sluttede vi af med fastelavnsboller. Mon ikke en ny tradition har set dagens lys?
I uge 6 fulgte vi vores egen plan, men satte ligesom folkeskolerne fokus på seksualitet, krop og køn. I de forskellige klasser blev der på forskellig vis taget emner op om dette.
Og endelig havde vi sidst på måneden Åben Skolehjem samtaler. Der var en del forældre, som benyttede anledningen til at komme til skolen og have samtaler med lærerne. For os er det en god mulighed for at få en ekstra samtale med forældrene.
 
Forårsfest
Lige før påske, dvs. torsdag den 22. marts inviterer vil til Forårsfest på AKF. Igen vil der være to afdelinger, og det er eleverne fra 5. klasse, som vil spille skuespil og synge sange.
Vi håber, at rigtig mange forældre, bedsteforældre og venner af skolen vil komme, og være med til at gøre aftenen festlig. Fra kl. 18.30-19.30 vil caféen være åben, hvor man kan købe kaffe og kage, Franske Hotdog m.v.
 
Renovering
Der foregår løbende en renovering af skolen, dels hvor klasselokaler og gangarealer bliver frisket op med maling, men dels også forbedringer af bygninger. Her i marts vil lokalet, hvor 1. klasse holder til, få en tur med malerrullen. I den periode flytter 1. klasse til Multilokalet. Når klassen kommer tilbage til deres eget lokale, vil der også være opsat en interaktiv projektor, samt ny tavle.
Samtidig er vi gået i gang med at indhente tilbud på udskiftning af dele af taget på skolens ældste bygninger. Noget er udskiftet for ca. 10 år siden, men nu trænger den næste del til at blive udskiftet. Vi forventer at arbejdet vil stå på senere på foråret og først på sommeren.
 
Pisa undersøgelse         
Vi er blevet udtaget til at deltage i årets Pisa undersøgelse. Det betyder, at de fleste fra 9. klasse skal deltage i en række forskellige spørgsmål.
 
Tilsynsførende
Skolens forældre valgte den 7. februar en ny tilsynsførende. Det blev Christel Aagaard, der blev valgt. Hun er pædagogisk administrativ konsulent i Aabenraa kommune. Valget gælder for 2 år.
 
Mange hilsner fra Hans Ulrik Munk

01-03-2018 HUM