Billedet på sidehoved
 • Agerskov Kristne Friskole
 • Præstegårdsvej 1, 6534 Agerskov
 • 74833532
 • akf@agerskovkristnefriskole.dk
Billedet på sidehoved

Valgfag for 8. og 9. klasse

I skoleåret 2018/19 vil eleverne i 8. og 9. klasse have 2 ugentlige timer, hvor der står valgfag på skemaet. Vi har en bred vifte af fag, som eleverne kan vælge imellem.
Valgfagene vil være halvårlig, så eleverne har mulighed for at vælge og prøve flere forskellige fag. Tryk her for at se valgfagshæftet for 2018/19.

Her følger viften af fag:

Fodbold

Fodbold som valgfag, er for dig, der har lyst til at give den gas på en fodboldbane. Det er ikke noget krav, at man er super dygtig på forhånd, men man skal have lyst til at svede og kæmpe for at blive bedre.
Undervisningen består af opvarmning, teknisk træning (boldkontrol, driblinger, afleveringer, skud) og taktiske øvelser i spilforståelse med forskellige småspil og lignende. Desuden bruger vi selvfølgelig også en masse tid på at spille kamp.

I sommerhalvåret er vi udendørs, og her vil fodboldstøvler være det bedste. I vinterhalvåret foregår træningen indendørs, og her er det et krav, at man har rigtige indendørs sko.

Skak 

Kan du li at spille skak, eller har du lyst og mod på at lære spillet, så er valgfaget netop noget for dig. Du vil blive undervist i spillets mange muligheder og udfordringer, lære de forskellige træk at kende, og så vil der selvfølgelig også være rigtig god tid til at spille selve spillet. Vi vil lære af hinanden, give hinanden strategier og idéer, så kan det være, at vi finder mestertrækket! Og hvem ved – AKF får måske en stormester! Hvis det bliver muligt, vil vi også deltage i en skakturnering.

Har du et skakspil, så tag det endelig med (Skak udbydes udelukkende i foråret 19)

Foto

Et billede er mere end et profilbillede på Facebook! I valgfaget Foto vil du lære at blive bedre til at tage billeder med dit udstyr. Vi vil arbejde med hvad et godt billede er - hvordan skal det komponeres, hvor skal fokus være, i hvilken vinkel det skal tages og i det hele taget med, hvordan vi tager spændende, flotte, levende og anderledes billeder. Vi vil bruge tid på at give kritik (positiv og negativ) af hinandens billeder. 

Der vil også være tid til mere nørdede ting som fx iso, hvidbalance og lukketider. Og har du lyst, kan vi også redigere i billeder.

Det er et krav, at du har et digital kamera eller et spejlreflekskamera, for at kunne være med på valgholdet. Det er ikke nok med dit kamera på mobilen!

Madlavning

Et spændende valgfag, hvor vi kreerer alt fra sønderjyske egnsretter til mad fra fremmede køkkener. Fra småkager, lagkager, forretter, middagsretter til lækre desserter. Og selvfølgelig er madtraditionerne omkring højtiderne også i fokus.
Det vigtigste er:
- at lære at lave, servere og nyde god og sund mad 
- at blive bevidst om, hvad sund mad er - selv om vi ikke går uden om søde desserter og lækre kager
- at blive kritisk over for det, vi køber og spiser
- at lære at arbejde i et køkken sammen med andre

Madlavning er også et fag, hvor du selv kan komme på banen med ønsker omkring madlavning og hvad dertil hører.

KreaMix

Kan du li’ at bruge dine hænder til at skabe noget kreativt, har du mange muligheder i KreaMix. I løbet af et semester kan du fx. blive præsenteret for:

 • Blomsterbinderi med mange forskellige materialer

 • Kreativ billedkunst med genbrugsmaterialer

 • Glaskunst

 • Kranse og kugler med fliseklæb

 • Vintage-krukker e.l. med kalkmaling

 • Decoupage, maleri og tegning

 • Smykkefremstilling (fx knytning og smykker i alternative materialer)

 • Papirklip og fremstilling af kort

 • Maling på sten

 • Virksomhedsbesøg

Du behøver ikke at have kunstneriske evner, men du skal have lyst til at afprøve mange forskellige ting. (Udbydes udelukkende i efteråret 18)

Håndarbejde

”Håndarbejde” som valgfag er en videreudvikling af dine færdigheder. Vi vil arbejde med tekstile emner og projekter, der vil være mulighed for at arbejde med beklædning og brugstekstiler, og der vil være mulighed for at sy, strikke, hækle, brodere osv. Så har du lyst til at være kreativ og bruge tiden i håndarbejdslokalet, så kom og vær med!

On location


Kunne du tænke dig et valgfag, hvor vi på skolen fordyber os i et emne, og hvor vi efterfølgende tager på en lille tur, hvor vi oplever/iagttager emnet ”on location”?

Det kan være emner som særlige udstillinger på museer og/eller i kirker. Det kan være firmaer, designskoler osv.

Vi forventer at arbejde med 5-6 emner på et halvt år.

Rytmisk kor

Er du en af dem, der elsker at synge, men har svært ved at komme længere end til hårbørsten og spejlet? Har du lyst til at turde optræde for andre end mor og far? Så har du hermed muligheden. Vi vil synge en masse og arbejde med stemmen, så du har mulighed for at blive bedre. Her vil være mulighed for at synge solo, duet og kor.

Du skal vælge dette valgfag, hvis du kan lide at synge – hvis du vil arbejde med sang og teknik på en sjov og anderledes måde - hvis du vil blive bedre til at synge og til at optræde. Det kræver ikke noget specielt, at være med på dette hold andet end lysten til at synge.

Volleyball 

Volley er et dejligt spil. Der skal virkelig arbejdes, kommunikeres og spilles sammen. Man er ansvarlig over for resten af holdet og man vinder og taber en kamp sammen. Der er en ganske særlig følelse i hele kroppen, når man smasher en bold forbi en modstander. Eller en serv der bare var ramt helt perfekt.  Eller det var din perfekte modtagning af en serv der gjorde det muligt for hæveren at sætte smasheren op til et gigasmash.

Men samtidig er volley et svært spil og møder du op og tænker, at nu skal vi spille kamp bliver du skuffet. Vi skal også spille det færdige spil – men meget af tiden i starten kommer til at gå med at lære de forskellige teknikker. Finger og baggerslag kommer du til at træne til du hader det og dine stakkels arme er røde (tag evt. en langærmet bluse på – så overlever du…).

Men når vi har lært det – er det godt og givende og du er næsten (øh høm) garanteret en plads på førsteholdet på den efterskole du muligvis skal gå på……

Svømning

Kan du li´ vand, og er du klar på at udfordre dig selv og dine evner som svømmer? Så har du muligheden for at vælge svømning. Undervisningen foregår i svømmehallen ved Agerskov Ungdomsskole. Et krav for at vælge dette fag er, at du har lært at svømme.

Vi vil arbejde med de forskellige svømmearter og forbedre teknik og udholdenhed. Vi vil lade os udfordre i udspring fra vipperne, og vi vil derudover arbejde med dykning. Som et resultat af anstrengelserne, vil alle forhåbentlig bestå Frisvømmerprøven. Og selvfølgelig bliver der også tid til leg m.v. i vandet…